Dovlecei umpluti

Se curata dovleceii si se scobesc. Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, sare si piper, verdeata si putina apa. Se lasa pe foc pana fier

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 dovlecei
  • 10 rosii
  • 1 canita de ulei
  • 3-4 cepe
  • 1 cana de orez
  • piper
  • 2 legaturi de verdeata
  • 2 cana de apa
  • 10 g de sare
  • Pentru sos: 1 ceapa
  • 1 lingura de faina
  • 1 canita de ulei
  • bulion
  • 2 cutie de smantana

Mod de preparare

Se curata dovleceii si se scobesc.

Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, sare si piper, verdeata si putina apa.

Se lasa pe foc pana fierbe orezul.

Se umplu apoi dovleceii cu aceasta compozitie, se prajesc putin si se pun intr-un vas.

Se prepara sosul din faina, ceapa tocata, bulion, apa si

uleiul ramas in tigaie.

Se fierbe, se potriveste de sare si se toarna deasupra dovleceilor.

Se pune totul la fiert.

Se adauga verdeata tocata marunt si se lasa vasul la cuptor 10 minute.
Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...