Dovlecei umpluti

Se curata dovleceii si se scobesc. Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, sare si piper, verdeata si putina apa. Se lasa pe foc pana fier

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 dovlecei
  • 10 rosii
  • 1 canita de ulei
  • 3-4 cepe
  • 1 cana de orez
  • piper
  • 2 legaturi de verdeata
  • 2 cana de apa
  • 10 g de sare
  • Pentru sos: 1 ceapa
  • 1 lingura de faina
  • 1 canita de ulei
  • bulion
  • 2 cutie de smantana

Mod de preparare

Se curata dovleceii si se scobesc.

Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, sare si piper, verdeata si putina apa.

Se lasa pe foc pana fierbe orezul.

Se umplu apoi dovleceii cu aceasta compozitie, se prajesc putin si se pun intr-un vas.

Se prepara sosul din faina, ceapa tocata, bulion, apa si

uleiul ramas in tigaie.

Se fierbe, se potriveste de sare si se toarna deasupra dovleceilor.

Se pune totul la fiert.

Se adauga verdeata tocata marunt si se lasa vasul la cuptor 10 minute.
Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca