Dovlecei umpluti

Dovleceii se curata, se spala, se scobesc cu o lingura si se pun la cuptor intr-un vas in care s-au turnat 50 ml ulei si putina apa. Dupa ce s-au inm

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g dovlecei
  • 1 varza mica
  • 150 ml ulei
  • 3 rosii
  • 1 cutie de smantana
  • cimbru

Mod de preparare

Dovleceii se curata, se spala, se scobesc cu o lingura si se pun la cuptor intr-un vas in care s-au turnat 50 ml ulei si putina apa.

Dupa ce s-au inmuiat, se lasa sa se raceasca.

Varza se curata, se spala, se toaca marunt si se inabusa in uleiul ramas, adaugand o rosie decojita si taiata marunt.

Se adauga cimbrul.

Dovleceii raciti se umplu cu varza inabusita si se aseaza intr-un vas.

Se toarna deasupra un sos preparat din rosiile ramase, fierte in putina apa si pasirate.

Se lasa vasul la cuptor circa 15 minute.
Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...