Dovlecei umpluti cu branza si marar

Pentru dovlecei umpluti cu branza si marar se aleg dovlecei mijlocii, se rad, se taie in doua si se scobesc. Se oparesc si se lasa sa se scurga.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei mijiocii
  • 150 g branza de vaca
  • 2 oua
  • 25 g unt proaspat
  • marar tocat
  • 1 lingura unt topit
  • 2 linguri smantana
  • sare.

Mod de preparare

Pentru dovlecei umpluti cu branza si marar se aleg dovlecei mijlocii, se rad, se taie in doua si se scobesc. Se oparesc si se lasa sa se scurga. Separat se freaca branza de vaca cu ouale si cu untul proaspat. Se adauga putin marar tocat si se potriveste de sare. Se umplu dovleceii, se asaza intr-o cratita cu unt si se rumenesc la cuptor. Daca este necesar, se toarna cate putina apa.


Inainte de a servi altfel de dovlecei umpluti cu branza, se adauga smantana.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...