Dovleceii am putea sa ii numim leguma verii, sunt satiosi, ieftini, pot fi gatiti in diferite feluri: umpluti, in supa, pane, in salate. Dovleceii umpluti cu capacele de rosii sunt deliciosi si merita incercati.
Curatam dovleceii de coaja, ii taiem in doua, si ii scobim la mijloc cu o lingura. Intr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust.
Umplem dovleceii cu amestecul de carne si ii asezam unul langa celalalt intr-o cratita mai inalta. Taiem rosiile in felii subtiri si le punem deasupra la dovlecei, ca si niste capacele. Desfacem pasta de tomate in putina apa si o turnam peste dovlecei. Adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Dam la cuptor la foc mica pana se rumenesc frumos.
Dovleceii umpluti, cu capacele de rosii se servesc cu smantana.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii