Dovlecei umpluti cu carne tocata si morcovi

dovlecii umpluti cu carne tocata nu sunt greu de preparat si sunt deliciosi. Incearca si tu aceasta reteta de dovlecei.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - dovlecei potriviti
  • 500 gr carne tocata
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • orez ( 1 lingura de orez pt fiecare bucata de dovlecel)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • rosii
  • pasta de rosii
  • ulei

Mod de preparare

Se spala,se taie in 2 dovlecelul si apoi cu o lingura se scoate miezul.
Se caleste ceapa,se adauga morcovul si la final se adauga orezul,apoi se lasa la racit,se adauga peste carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga 2 oua, se amesteca bine si se umplu cu aceasta compozitie dovleceii.
Se spala rosiile si se taie rondele pentru a le folosi pe post de capacel la dovlecei.
Se aseaza in oala si se pune apa sa treaca putin peste ei, si se lasa pe foc sa fiarba.

Intre timp se prepara sosul: se pune pasta de rosii si se caleste in putin ulei,apoi se adauga o ceasca de apa si se lasa sa fiarba,se adauga sare,piper si 2-3 foi de dafin(dar care se lasa 10 minute si apoi se scot).


Dovleceii umpluti cu carne tocata se servesc calzi.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii