Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins. Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se sting
Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins.
Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se stinge cu putina zeama in care au fiert urzicile.
Se amesteca rantasul cu piureul de urzici, apoi se potriveste de sare si piper.
Se lasa pe foc pana da in clocot, da vasul deoparte, se lasa sa se raceasca si se amesteca totul cu doua oua batute.
Intre timp, celelalte doua oua se fierb tare, se trec sub jet de apa rece si se curata.
Unul se toaca si se adauga in compozitie, al doilea se taie pe lung, in sferturi.
Se unge un vas termorezistent cu unt si se presara cu pesmet.
Se toarna jumatate din compozitie, dupa care se aseaza sferturile de ou si se adauga piureul ramas.
Se presara cu cascaval ras, se adauga bucatele de unt si se lasa la cuptor circa 1/2 ora, la foc potrivit.
Pofta buna!
Alte retete de paste gasiti aici:
Ravioli cu urzici
Lasagna cu spanac,
Pasta cu gorgonzola si spanac
Am pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care...
Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de BucatarasOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj