Drob de urzici

Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins. Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se sting

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg urzici
  • 2 I apa
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 4 oua
  • 1/4 pachet de unt
  • 50 g cascaval ras
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins.

Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se stinge cu putina zeama in care au fiert urzicile.

Se amesteca rantasul cu piureul de urzici, apoi se potriveste de sare si piper.

Se lasa pe foc pana da in clocot, da vasul deoparte, se lasa sa se raceasca si se amesteca totul cu doua oua batute.

Intre timp, celelalte doua oua se fierb tare, se trec sub jet de apa rece si se curata.

Unul se toaca si se adauga in compozitie, al doilea se taie pe lung, in sferturi.

Se unge un vas termorezistent cu unt si se presara cu pesmet.

Se toarna jumatate din compozitie, dupa care se aseaza sferturile de ou si se adauga piureul ramas.

Se presara cu cascaval ras, se adauga bucatele de unt si se lasa la cuptor circa 1/2 ora, la foc potrivit.
Pofta buna!

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici

Lasagna cu spanac,

Pasta cu gorgonzola si spanac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Am pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care...

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca