Fasolea aromata cu scortisoara are un gust surprinzator si confera o explozie de gusturi pe care nu le poti uita atat de usor.
Fasolea se pune la inmuiat cu o noapte inainte ca sa fiarba mai usor si mai repede. Dupa ce a fiert se strecoara de zeama in care a fiert. Aceasta apa nu se arunca, ne va fi de folos mai incolo.
Rosiile se decojesc si se taie cubulete. Ceapa se taie cubulete si se caleste un pic alaturi de ardeiul iute ( tot ardeiul), Se adauga patrunjelul , se amesteca, se adauga zaharul, sarea, piperul si scortisoara. Se amesteca bine. Acum se adauga rosiile, morcovii ( taiati rondele) si fasolea si cimbrul, se amesteca si se gusta. Se adauga si cam 100-150 ml de apa in care a fiert fasolea, se pune totul in vas termorezistent si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 40 minute.
Fasolea aromata cu scortisoara se poate servi alaturi de salata de muraturi.
Reteta de fasole aromata cu scortisoara a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii