Pentru fasole verde ardeleneasca cu smantana fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge; lichidul de fierbere se pastreaza.
Pentru fasole verde ardeleneasca cu smantana fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge; lichidul de fierbere se pastreaza. Daca se foloseste fasole din conserva, aceasta se spala sub jet de apa rece, dupa ce s-a scurs lichidul. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei cu 50 ml lichid in care a fiert fasolea, se adauga boia de ardei dulce si faina dizolvata in 100 ml din acelasi lichid rece si se fierb 10 minute. Se pune fasole, zahar, otet, sare, continuand fierberea 5 minute. Se retrage vasul de pe foc si se adauga smantana si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Fasolea verde ardeleneasca cu smantana se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.
Sandwich cu salată de ouă și somon afumat, o alegere grozavă pentru micul dejun sau chiar pentru un picnic în aer...
Reteta de sandwich cu salata de oua si somon afumatIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa