Pentru fasole verde ardeleneasca cu smantana fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge; lichidul de fierbere se pastreaza.
Pentru fasole verde ardeleneasca cu smantana fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se scurge; lichidul de fierbere se pastreaza. Daca se foloseste fasole din conserva, aceasta se spala sub jet de apa rece, dupa ce s-a scurs lichidul. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei cu 50 ml lichid in care a fiert fasolea, se adauga boia de ardei dulce si faina dizolvata in 100 ml din acelasi lichid rece si se fierb 10 minute. Se pune fasole, zahar, otet, sare, continuand fierberea 5 minute. Se retrage vasul de pe foc si se adauga smantana si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Fasolea verde ardeleneasca cu smantana se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii