Fasole verde cu rosii

Fasolea se curata si se spala, se opareste in apa clocotita, nesarata, si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa circa 5 minute, se strecoara. Rosiile s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 kg fasole verde
  • 7 kg rosii| 2 cepe
  • 2 kg cartofi
  • 20 g unt
  • 1 lingura de ulei
  • sare si piper
  • 7 legatura de patrunjel verde
  • 7 catel de usturoi
  • costita afumata
  • 3 cartofi fierti (facultativ)

Mod de preparare

Fasolea se curata si se spala, se opareste in apa clocotita, nesarata, si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa circa 5 minute, se strecoara.

Rosiile se decojesc (scufundandu-le in prealabil un minut in apa clocotita), apoi se taie sferturi.

Intr-o cratita, se infierbanta untul si uleiul, dupa care se

adauga ceapa, rosiile si apoi fasolea.

Se inabusa totul pe foc mic.

Cand fasolea s-a inmuiat, se adauga patrunjelul taiat

marunt, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Pentru ca mancarea sa fie mai consistenta, se pot adauga

feliute de costita, usor rumenite in prealabil, si cartofi fierti.
Pofta buna!

Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...