Fasole verde gatita taraneste

Se curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita, pentru circa 15 minute, fara a acoperi vasul. Intre timp, ceapa se taie marunt, dupa care se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de fasole verde
  • 2 kg rosii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 pachet unt sau 50 ml ulei
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • smantana (facultativ)
  • sare; piper

Mod de preparare

Se curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita, pentru circa 15 minute, fara a acoperi vasul.

Intre timp, ceapa se taie marunt, dupa care se rumeneste in ulei sau unt incins.

Rosiile se oparesc, se curata de coaja, apoi se taie rondele. Se adauga in cratita cu ceapa calita si se lasa toate la foc mic, circa 5 minute.

Se scurge fasolea, dupa care se pune peste ceapa si rosii. Se adauga sucul lasat de rosii. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se presara cu patrunjel verde, taiat marunt.

Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare gasiti cu fasole aici:

Zacusca fasole,

zacusca de fasole,

zacusca cu fasole

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa