Fasole verde gatita taraneste

Se curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita, pentru circa 15 minute, fara a acoperi vasul. Intre timp, ceapa se taie marunt, dupa care se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de fasole verde
  • 2 kg rosii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 pachet unt sau 50 ml ulei
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • smantana (facultativ)
  • sare; piper

Mod de preparare

Se curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita, pentru circa 15 minute, fara a acoperi vasul.

Intre timp, ceapa se taie marunt, dupa care se rumeneste in ulei sau unt incins.

Rosiile se oparesc, se curata de coaja, apoi se taie rondele. Se adauga in cratita cu ceapa calita si se lasa toate la foc mic, circa 5 minute.

Se scurge fasolea, dupa care se pune peste ceapa si rosii. Se adauga sucul lasat de rosii. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se presara cu patrunjel verde, taiat marunt.

Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare gasiti cu fasole aici:

Zacusca fasole,

zacusca de fasole,

zacusca cu fasole

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...