Fiesta de legume pane

Conopida, brocoli,cartofii si morcovii se pun la fiert in apa cu sare si se lasa nu prea mult, legumele trebuind sa fie "al dente"; se scot si se lasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g conopida
  • 300g brocoli
  • 300g cartofi
  • un dovlecel
  • o vanata
  • 200g morcovi
  • pentru aluat:300g faina
  • 100 ml bere
  • 6 oua
  • o legatura de marar
  • sare si piper;ulei pentru prajit
  • Pentru dressing: 300ml iaurt
  • 30 ml ulei de masline
  • 2-3 castraveciori murati
  • 1 legatura de marar
  • cate un fir de usturoi si ceapa verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Conopida, brocoli,cartofii si morcovii se pun la fiert in apa cu sare si se lasa nu prea mult, legumele trebuind sa fie "al dente"; se scot si se lasa la scurs si racit.

Cartofii se taie felii rotunde, conopida se imparte in buchetele mici, la fel si brocoli, morcovii se taie in doua, longitudinal si se sareaza.

Dovlecelul si vanata, se curata de coaja, se taie felii subtiri, si se pun la inmuiat cu sare circa 15 minute.

Se separa galbenusurile de albusuri, care se bat spuma si se pun la rece.

Se omogenizeaza faina cu berea si cu galbenusurile de ou, se adaoga albusurile batute spuma, mararul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper.

Legumele uscate se dau prin aluat si se prajesc in uleiul incins pana devin galben-aurii, si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.

Se prepara dressingul din: iaurt, mararul tocat marunt, ceapa si usturoiul verde tocate marunt si uleiul de masline; se condimenteaza cu sare si piper.
Se serveste ca aperitiv cald, alaturi de dressing.

Este o mancare usoara deci recomand un vin alb demidulce, rece ca gheata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Turta dulce 3

Nu puteam sa astept Sarbatorile de iarna fara turta dulce, mai ales ca imi place mult sa fac tot ce inseamna forme decupate...

Turta dulce 3
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca