Flori de dovlecel pane cu carne la gratar

Flori de dovlecel pane cu carne la gratar este o delicioasa mancare de sezon. Florile de dovlecel le culegeti cand nu s-au deschis inca si apoi le faceti pane.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 flori de dovlecei
  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml bere bruna
  • 1 l ulei pentru prajit
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • orice fel de carne doriti
  • taiata felii de cam 1 cm

Mod de preparare

Flori de dovlecel pane nu sunt tocmai cel mai obisnuit fel de mancare, insa va asigur ca merita incercarea. Sunt fine, delicate si au un gust deosebit de placut. Daca Aveti gradina este usor sa gasiti florile de dovlecel. e important sa le culegeti cand sunt inca fragede si nu s-au deschis, chiar daca la capat incepe sa se formeze deja un mic dovlecel - luati-l si pe acela. Daca nu aveti gradina puteti vorbi cu un producator din piata sa va aduca...cu siguranta va fi dispus.

Florile de dovlecel se spala bine si se pun pe un prosop de hartie sa se usuce putin. In acest timp spargeti cele doua oua intr-un bol si le amestecati cu berea faina si condimentele. Folositi telul ca sa nu se faca cocoloase. Consistenta compozitiei trebuie sa fie asemanatoare celei de clatite.

Intr-un vas mare puneti sa se incinga uleiul si cand este fierbinte puneti florile de dovlecel date prin compozitia cu ou si faina. Se prajesc doar pana cand capata o culoare aurie.

Carnea pentru gratar se tine la marinat cateva ore si apoi se punepe gratarul incins.


Florile de dovlecel pane pot fi servite cu carne sau simple, langa o bere rece. Puteti sa puneti la servire si niste mici boluri cu sos de iaurt cu verdeturi sau sos de usturoi.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa