Flori de dovlecel pane cu carne la gratar

Flori de dovlecel pane cu carne la gratar este o delicioasa mancare de sezon. Florile de dovlecel le culegeti cand nu s-au deschis inca si apoi le faceti pane.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 flori de dovlecei
  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml bere bruna
  • 1 l ulei pentru prajit
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • orice fel de carne doriti
  • taiata felii de cam 1 cm

Mod de preparare

Flori de dovlecel pane nu sunt tocmai cel mai obisnuit fel de mancare, insa va asigur ca merita incercarea. Sunt fine, delicate si au un gust deosebit de placut. Daca Aveti gradina este usor sa gasiti florile de dovlecel. e important sa le culegeti cand sunt inca fragede si nu s-au deschis, chiar daca la capat incepe sa se formeze deja un mic dovlecel - luati-l si pe acela. Daca nu aveti gradina puteti vorbi cu un producator din piata sa va aduca...cu siguranta va fi dispus.

Florile de dovlecel se spala bine si se pun pe un prosop de hartie sa se usuce putin. In acest timp spargeti cele doua oua intr-un bol si le amestecati cu berea faina si condimentele. Folositi telul ca sa nu se faca cocoloase. Consistenta compozitiei trebuie sa fie asemanatoare celei de clatite.

Intr-un vas mare puneti sa se incinga uleiul si cand este fierbinte puneti florile de dovlecel date prin compozitia cu ou si faina. Se prajesc doar pana cand capata o culoare aurie.

Carnea pentru gratar se tine la marinat cateva ore si apoi se punepe gratarul incins.


Florile de dovlecel pane pot fi servite cu carne sau simple, langa o bere rece. Puteti sa puneti la servire si niste mici boluri cu sos de iaurt cu verdeturi sau sos de usturoi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert sufleu de branza cu capsuni

Un desert rapid, ușor și tare bun.

Desert sufleu de branza cu capsuni
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca