Ghiveci

Carnea se spala si se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita cu untura sa se rumeneasca putin. Se adauga cepele taiate pestisori, morcovii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. carne de vaca
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 buc. cartofi
  • 1 buc. morcov
  • 2 buc. ardei gras
  • 2 buc. ceapa
  • fasole uscata
  • 3-4 buc. rosii
  • 1 ou
  • 1 pahar smintina
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita cu untura sa se rumeneasca putin. Se adauga cepele taiate pestisori, morcovii taiati in rondele, ardeii fideluta. Dupa ce totul a capatat o culoare aurie se adauga cartofii in cuburi, conopida, mazarea si fasolea, apoi se toarna 2 pahare de apa sau zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa dea citeva clocote la foc mic. Cind cartofii sint inca destul de tari, se aseaza in cratita feliile de rosii, iar cratita se da la cuptor pentru ca ghiveciul sa scada.Inaite de a-l servi, se bate oul, se amesteca cu smintina si se toarna peste ghiveci, lasind inca 10 minute cratita in cuptor.
Cind mincarea este gata se presara cu patrunjel verde.

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu prune

Deliciu de toamna...:)

Tarta cu prune
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea