Ghiveci calugaresc de la Bunica

Ghiveciul galugaresc de la Bunica este o mancare de legume delicioasa, de post, un gust desavarsit. Ceapa si morcovul dati pe razatoare se calesc in untdelemn incins. Se adauga celelalte ingrediente taiate marunt, se fierb impreuna 30 minute. Se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 3 cepe
  • 100 gr. mazare
  • 100 gr. fasole verde
  • 1 morcov
  • 1 mar
  • 2 castraveti murati
  • 4-5 linguri de bulion
  • 4 linguri de untdelemn
  • 2-3 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa si morcovul dati pe razatoare se calesc in untdelemn incins. Se adauga celelalte ingrediente taiate marunt, se fierb impreuna 30 minute. Se adauga bulionul, usturoiul taiat felii, foile de dafin, sare, piper si se dau la cuptor. Dupa ce a scazut, se scoate din cuptor si se presara verdeata tocata marunt.


Ghiveciul calugaresc de la Bunica se serveste cald.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...