Ghiveci cu ulei

Pentru ghiveciul cu ulei se pregateste zarzavatul astfel: se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel si o jumatate de telina in felii subtiri.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Zarzavat de tot felul
  • in total 1
  • 500 kg
  • 4 cepe
  • 4 rosii
  • 3 linguri ulei
  • patrunjel verde tocat.

Mod de preparare

Pentru ghiveciul cu ulei se pregateste zarzavatul astfel: se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel si o jumatate de telina in felii subtiri, se curata o mana de bame care se oparesc cu bors, una de mazare, una de fasole verde. Se rade un dovlecel si se taie in bucati potrivite, precum si o vanata, care se opareste mai inainte cu apa. Daca se gaseste, se pun si cateva buchete de conopida si la urma rosiile taiate in doua si fara seminte, un ardei gras taiat marunt si cativa cartofi curatati si taiati in bucati ca si dovleceii.
Separat se rumenesc in ulei cepele taiate felii, se pune zarzavatul, daca trebuie se mai adauga ulei, putina apa, sare. Se da la cuptor, se tine la foc potrivit, pana ce tot zarzavatul a fiert. Nu se umbla cu lingura pentru a nu se sfarama, se misca numai cratita intr-o parte si in alta, controlandu-se daca nu s-a prins pe fund. Cand ghiveciul de legume este aproape gata, se adauga putin patrunjel verde tocat.


Ghiveciul cu ulei se serveste rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu mere si scortisoara

O minunatie de prajitura....care umple casa de parfum de mere si scortisoara...delicios!

Tarta cu mere si scortisoara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca