Pentru ghiveci de carne si legume se pregateste carnea ca pentru mancarea cu cartofi. Se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel si 1/2 telina.
Pentru ghiveci de carne si legume se pregateste carnea ca pentru mancarea cu cartofi. Se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel si 1/2 telina in felii subtiri, se curata o mana de bame, una de mazare, una de fasole verde. Se curata un dovlecel si se taie in bucati potrivite, precum si o vanata care se opareste si apoi se scurge bine. Daca se gaseste conopida, se pun si cateva buchete de conopida. La sfarsit se adauga 2 — 3 rosii taiate in doua, un ardei gras taiat marunt si cativa cartofi curatiti si taiati in bucati ca si dovleceii.
Se asaza randuri de zarzavat si de carne intr-o tava ce merge la cuptor. Se adauga sare si untura cat trebuie. Se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit.
Daca scade prea tare mai inainte de a fi zarzavatul fiert, se adauga putina apa. Nu se umbla cu lingura ca sa nu se sfarame zarzavatul; se misca usor cratita intr-o parte si in alta, pentru a nu se prinde pe fund. Cand este aproape gata, se ia capacul, se lasa sa se rumeneasca putin deasupra si se adauga cateva bucatele de unt proaspat.
Ghiveciul de carne si legume se serveste cald.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii