Ghiveci de legume cu slanina

Se taie slanina cubulete si se prajeste intr-o tigaie pana devine crocanta. Se scoate slanina si se pune deoaparte. Se indeparteaza jumatate din uns

Timp pregatire
69 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 rosie mijlocie
  • 2 ardei mijlocii
  • 1 ardei verde iute (mai mic)
  • 3 felii de slanina (sa aibe si carne)
  • 500 gr branza afumata (de calitate)
  • 4 oua
  • un varf de cutit de chilli macinat si sare
  • 2 felii de paine
  • nu prea subtiri

Mod de preparare

Se taie slanina cubulete si se prajeste intr-o tigaie pana devine crocanta. Se scoate slanina si se pune deoaparte. Se indeparteaza jumatate din unsoarea ramasa in tigaie. Se taie ceapa, rosiile si ardeii dar nu prea marunt. Se sareaza ceapa si se pune in unsoarea ramasa din tigaie, dupa ce capata o culoare galbuie se adauga ardeii si chiliul macinat. Cand ardeii incep sa se coaca si sa lase zeama se adauga rosiile. Se amesteca ouale cu putina sare si cu jumatate din branza rasa. Cand ghiveciul pare a fi gata, se da pe flacara mare si se adauga ouale. Se lasa sa se prajeasca. Intre timp se prajesc felii de paine astfel incat miezul sa ramana moale. Cand oul este inca moale, dar in mare parte s-a prajit deja, se trage de pe foc si se adauga si restul de branza. Cu multa grija se trece pe o farfurie plata. Se decoreaza cu bucatile de slanina si rondelele de ardei verde (daca nu va place puteti renunta la ardei).
Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...