Gulas vegetarian

Pentru gulas vegetarian ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala. Jumatate din cantitate se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc, se decojesc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • rosii proaspete/conserva - 300 g/200 g
  • cartofi - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 100 ml
  • morcovi - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • vinete - 300 g
  • lapte - 100 ml
  • oua - 2 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru gulas vegetarian ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala. Jumatate din cantitate se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc, se decojesc si se dau prin masina de tocat. Restul se curata de coaja, se spala si se taie felii rotunde. Morcovii se curata, se spala si se taie fasii inguste. telina se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie fasii inguste, restul se taie felii rotunde. Ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie lame. (Cele conservate se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame). Vinetele se spala, se curata si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ouale se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie rondele. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Cartofii fierti se amesteca cu sare si lapte, obtinandu-se un piure. Cartofii si telina taiate felii rotunde se inabusa in g untura (sau ulei). Ceapa, morcovii, vinetele, ciupercile si telina taiate felii se inabusa in restul de untura (sau ulei) cu 50 ml apa si se amesteca cu cartofii, telina, rosiile, sarea si patrunjelul verde. Se adauga cca 400 ml apa si se fierbe 15 minute.

Gulasul vegetarian se serveste cald, cu piure de cartofi si rondele de ou.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv saratele

Aperitiv saratele
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca