Gulas vegetarian

Pentru gulas vegetarian ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala. Jumatate din cantitate se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc, se decojesc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • rosii proaspete/conserva - 300 g/200 g
  • cartofi - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 100 ml
  • morcovi - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • vinete - 300 g
  • lapte - 100 ml
  • oua - 2 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru gulas vegetarian ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala. Jumatate din cantitate se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc, se decojesc si se dau prin masina de tocat. Restul se curata de coaja, se spala si se taie felii rotunde. Morcovii se curata, se spala si se taie fasii inguste. telina se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie fasii inguste, restul se taie felii rotunde. Ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie lame. (Cele conservate se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame). Vinetele se spala, se curata si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ouale se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie rondele. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Cartofii fierti se amesteca cu sare si lapte, obtinandu-se un piure. Cartofii si telina taiate felii rotunde se inabusa in g untura (sau ulei). Ceapa, morcovii, vinetele, ciupercile si telina taiate felii se inabusa in restul de untura (sau ulei) cu 50 ml apa si se amesteca cu cartofii, telina, rosiile, sarea si patrunjelul verde. Se adauga cca 400 ml apa si se fierbe 15 minute.

Gulasul vegetarian se serveste cald, cu piure de cartofi si rondele de ou.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa