Gulas vegetarian

Pentru gulas vegetarian ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala. Jumatate din cantitate se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc, se decojesc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • rosii proaspete/conserva - 300 g/200 g
  • cartofi - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 100 ml
  • morcovi - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • vinete - 300 g
  • lapte - 100 ml
  • oua - 2 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru gulas vegetarian ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala. Jumatate din cantitate se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc, se decojesc si se dau prin masina de tocat. Restul se curata de coaja, se spala si se taie felii rotunde. Morcovii se curata, se spala si se taie fasii inguste. telina se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie fasii inguste, restul se taie felii rotunde. Ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie lame. (Cele conservate se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame). Vinetele se spala, se curata si se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ouale se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie rondele. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Cartofii fierti se amesteca cu sare si lapte, obtinandu-se un piure. Cartofii si telina taiate felii rotunde se inabusa in g untura (sau ulei). Ceapa, morcovii, vinetele, ciupercile si telina taiate felii se inabusa in restul de untura (sau ulei) cu 50 ml apa si se amesteca cu cartofii, telina, rosiile, sarea si patrunjelul verde. Se adauga cca 400 ml apa si se fierbe 15 minute.

Gulasul vegetarian se serveste cald, cu piure de cartofi si rondele de ou.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu branza dulce si agrise

Ora de dulce! Delicioasa e putin spus...nu prea am cum sa va dovedesc, asa ca va invit sa o probati daca aveti incredere in...

Desert tarta cu branza dulce si agrise
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa