Guliile curatate si taiate cubulete se fierb in apa sarata (sau la aburi) , se strecoara, apa de fiert se raceste. Se face un rantas deschis la culoar
Guliile curatate si taiate cubulete se fierb in apa sarata (sau la aburi) , se strecoara, apa de fiert se raceste.
Se face un rantas deschis la culoare cu putina untura, se adauga patrunjelul taiat marunt, se stinge cu 100 – 150 ml din apa de fiert si se amesteca cu smantana.
Se caleste orezul, se inmoaie, se caleste.
Friptura se taie marunt sau se da prin masina de carne.
Se unge cu grasime un vas termorezistent, se asaza un rand de gulii, un rand de orez, un rand de carne, se stropeste cu sosul cu smantana si se repeta randurile, se portioneaza in asa fel, incat sa ajunga cateva gulii si smantana in ultimul rand.
Se da la cuptorul incalzit dinainte, se frige la foc mijlociu pana se rumeneste.
In loc de carne, se pot folosi rondele de oua fierte tari.
Alte retete mancare recomandate
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Ciulama de ciuperci
Dupa o reteta de-a Sylviei. Demult imi doream sa incerc o reteta cu creveti, dar m-am tot ferit de ei, nu stiu de ce. Sunt...
Linguini con gamberetti sau Paste cu crevetiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura