Iahnie de fasole alba

Iahnia de fasole alba este delicioasa. Cel mai bine iese daca serviti cu carnati sau costita afumata, dar si asa goala - de post e buna.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g fasole alba
  • 1 ceapa mijlocie
  • 150 ml ulei
  • 100g bulion de tomate
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Fasolea alba se alege, se spala si se pune la fiert schimbandu-se in timpul fierberii 3-4 ape. In ultima apa se pune sare. Cand fasolea este fiarta se scurge apa. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se stinge cu bulion diluat cu apa, se lasa sa fiarba putin si se toarna peste fasole. Se adauga foile de dafin, patrunjelul tocat si se mai fierbe 10 minute. La sfarsit se mai potriveste gustul de sare. Facultativ se pot adauga 2 frunze de tarhon.


Se serveste calda.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...