Iahnie de fasole boabe

Pentru iahnie de fasole boabe fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • ulei - 100 ml
  • fasole boabe - 250 g
  • ceapa - 100 g
  • pasta de tomate - 30 g
  • usturoi - 15 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru - 1 g

Mod de preparare

Pentru iahnie de fasole boabe fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Fasolea se fierbe. Dupa primele clocote, apa se schimba si se inlocuieste cu o alta clocotita in care s-a introdus sare; se continua fierberea. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa la care se adauga foi de dafin, pasta de tomate, usturoi, piper, cimbru si rosii. Sosul obtinut se adauga la fasolea boabe, cand aceasta este aproape fiarta, si se mai fierb impreuna cca 5 minute.

Iahnia de fasole boabe se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii