Legume asortate gratinate

Pentru legume asortate gratinate cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se scurge lichidul, se curata de coaja si se taie cuburi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi - 600 g
  • morcovi - 350 g
  • mazare verde proaspata - 150 g
  • margarina/unt - 100 g
  • fasole verde proaspata - 150 g
  • faina - 50 g
  • lapte - 200 ml
  • oua - 2 bucati
  • cascaval - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru legume asortate gratinate cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se scurge lichidul, se curata de coaja si se taie cuburi. Morcovii se curata, se spala, se taie cuburi, se introduc in apa cu sare, se fierb si se scurg de lichid. Mazarea si fasolea verde se curata, se spala, se fierb in apa cu sare si se scurg de lichid. Fasolea se taie bucati mici. Faina se cerne. Ouale se spala sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. in 75 g margarina (sau unt) incalzita se adauga faina dizolvata in lapte rece si se fierbe pana se ingroasa. Se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. in compozitia obtinuta se adauga, cartofi, morcovi, fasole, mazare, oua, sare si piper dupa gust si se amesteca pentru omogenizare. intr-o tava unsa cu margarina (sau unt) se aseaza compozitia din legume, se niveleaza suprafata, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Legumele asortate gratinate se servesc calzi.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...