Legume delicioase

Morcovii, patrunjelul si guliile se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Conopida se desface in buchetele, se spala. Patrunjelul verde se toaca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 90 dkg morcovi
  • 80 dkg patrunjel (radacina)
  • 50 dkg gulii
  • 50 dkg conopida
  • 20 dkg mazare verde (din conserva)
  • 10 dkg untura
  • 15 dkg faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 6 dkg zahar
  • 3 dl lapte
  • 3 dkg sare
  • (Se recomanda 3l de supa in care au fiert oase)
  • Pentru supa de oase:
  • 50 dkg oase de porc
  • 30 dkg morcovi
  • 25 dkg patrunjel
  • 10 dkg telina
  • Cantitatea de lichid recomandata
  • 6 l

Mod de preparare

Morcovii, patrunjelul si guliile se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Conopida se desface in buchetele, se spala. Patrunjelul verde se toaca marunt. Legumele crude se pun intr-o oala potrivita si se toarna atata supa de oase, cat sa le acopere. Se acopera cu un capac si se pune la fiert cu putina sare.

Mazarea se scurge si se adauga la fiertura de legume care s-a inmuiat de la fiert. Se face un rantas in care se pune patrunjelul verde tocat, se stinge cu putina apa si se freaca cu telul sa nu aiba cocoloase si se toarna peste mancarea de legume. Se pune din nou la fiert adaugand lapte, sare si zahar. Se fierbe la foc mic amestecand cu grija.

Alte retete cu legume

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...