Legume in aspic

Se dizolva gelatina in putina apa rece si se adauga vinul amestecat cu supa. Se toarna putina gelatina intr-un vas si se lasa la frigider, sa se intar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri gelatina granule
  • 7 cana de vin alb; sec
  • 1/2 cana supa de carne
  • 2 rosii
  • 2 oua
  • fierte tari
  • 100 g ciuperci
  • 3 ridichi
  • 1 castravete
  • 300 g mazare verde
  • 500 g fasole verde
  • 250 g maioneza picanta

Mod de preparare

Se dizolva gelatina in putina apa rece si se adauga vinul amestecat cu supa. Se toarna putina gelatina intr-un vas si se lasa la frigider, sa se intareasca.

Se decoreaza cu rondele de rosii si de oua fierte, cu castraveti si ciuperci. Printre legume, se pot aseza frunze de patrunjel. Se acopera totul cu un nou strat de gelatina si se lasa vasul in frigider, pana se incheaga gelatina. Se umple apoi vasul cu mazare fiarta in prealabil si cu fasole verde, fiarta in apa fara sare.

Gelatina ramasa se amesteca cu jumatate din cantitatea de , maioneza, preparata din 250 ml ulei, zeama de la o

jumatate de lamaie, 2 galbenusuri, sare si piper. Cand este gata, se adauga 2 linguri de marar si 1 legatura de patrunjel, tocat fin.

Se lasa vasul la rece timp de 3-4 ore, dupa care forma se

rastoarna pe un platou acoperit cu frunze de salata verde si se decoreaza cu ridichi rosii.

Maioneza ramasa se serveste separat, intr-o sosiera.
Alte retete cu legume

Placinta cu spanac

Mazare scazuta

Supa de spanac

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu caracatita si nduja

Un preparat de senzatie ce a uimit si uimeste in continuare prin gustul sau desavarsit.  

Paste cu caracatita si nduja
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa