Linte cu orez

Se spala lintea si se pun la fiert, cind apa da in clocot se strecoara si se pune alta apa, curata, se adauga rosiile, sarea, piperul (vegeta putin).

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr.linte
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 2-3 rosii taiate cubulete mici
  • 1 ceapa tocata
  • sare
  • piper
  • putin cumin (qumen)

Mod de preparare

Se spala lintea si se pun la fiert, cind apa da in clocot se strecoara si se pune alta apa, curata, se adauga rosiile, sarea, piperul (vegeta putin). Cind lintea este pe jumatate gata, se pune

qumin, se adauga orezul si inca putina apa, daca e nevoie, si se lasa sa fiarba. Intr-o tigaie se prajeste

ceapa in ulei incins si se toarna cepa si uleiul peste linte si orez.
Se seveste fierbinte. Se poate face cu orice fel de carne.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu cu ficatei

Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...

Sufleu cu ficatei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca