Linte fiarta

Pentru lintea fiarta se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea, Se tine doua ore in apa calduta. Se pune la fiert cu apa rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g linte
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 50 g unt proaspat.

Mod de preparare

Pentru lintea fiarta se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea, Se tine doua ore in apa calduta. Se pune la fiert cu apa rece, cu o ceapa si zarzavat. Trebuie sa fiarba incet, ca sa nu se terciuiasca. Sare se pune numai la sfarsit, cand lintea este aproape fiarta, altfel ramane tare. Cand este gata, se scurge si se adauga o bucata de unt proaspat. Untul trebuie sa fie taiat in bucati mici ca sa se topeasca repede. Se amesteca.


Lintea fiarta se serveste fierbinte.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

Nu știu de ce în ultimul timp tot încurc introducerile, dar simțeam și nevoia prezenței lirismului subiectiv...

Frigarui de pui
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii