Mancare cu dovlecei , de origine egipteana.

Se taie rondele, ceapa, dovlecei, si rosii, se tapeteaza o tigaie, oala etc cu ceapa. In tigaie am pus intai putin ulei de masline si apoi restul. De

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Dovlecei
  • ceapa
  • rosii
  • chimen arab
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se taie rondele, ceapa, dovlecei, si rosii, se tapeteaza o tigaie, oala etc cu ceapa.

In tigaie am pus intai putin ulei de masline si apoi restul.

Deasupra se pun dovleceii, si rosiile, se sareaza se pipareaza , putin chimen arab ( camun) si se lasa la foc mic sa fiarba in suc propriu.

Cand e gata se lasa la racit, se rastoarna pe o farfurie si se serveste.

Se presara patrunjel.


Se mananca simplu, sau ca garnitura la carne

Pofta buna!

Reteta mancare cu dovlecei a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete cu dovlecei gasiti aici:

Dovlecei umpluti cu soia si orez,

Ciorba cu dovlecei(DE POST),

Dovlecei gratinati

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!