Mancare cu mere

Se curata merele de coaja si cotoare, se taie felii groase de circa 5 mm si se pun la calit in ulei. Dupa ce si-au schimbat culoarea se adauga sarea,

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg mere de cel putin 3 soiuri
  • 1 pahar vin (de preferat dulce)
  • 1 lingura bulion (NU MAI MULT!)
  • sare si busuioc dupa gust
  • ulei pentru calit

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si cotoare, se taie felii groase de circa 5 mm si se pun la calit in ulei. Dupa ce si-au schimbat culoarea se adauga sarea, bulionul si vinul si se amesteca usor. Se lasa sa mai fiarba cateva minute, apoi se adauga busuioc dupa gust.

Se serveste calda sau rece, ca fel principal sau ca garnitura pentru friptura.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide