Mancare cu mere

Se curata merele de coaja si cotoare, se taie felii groase de circa 5 mm si se pun la calit in ulei. Dupa ce si-au schimbat culoarea se adauga sarea,

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg mere de cel putin 3 soiuri
  • 1 pahar vin (de preferat dulce)
  • 1 lingura bulion (NU MAI MULT!)
  • sare si busuioc dupa gust
  • ulei pentru calit

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si cotoare, se taie felii groase de circa 5 mm si se pun la calit in ulei. Dupa ce si-au schimbat culoarea se adauga sarea, bulionul si vinul si se amesteca usor. Se lasa sa mai fiarba cateva minute, apoi se adauga busuioc dupa gust.

Se serveste calda sau rece, ca fel principal sau ca garnitura pentru friptura.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii