Mancare de dovlecei

Se spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de dimensiunea unei nuci si se cal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 1 kg dovlecei
  • 1 lingura de ulei
  • 1 ceapa
  • frunze de patrunjel
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de faina
  • 1 dl de smantana
  • 1
  • 5 dl de lapte
  • otet de mere

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de dimensiunea unei nuci si se caleste in ulei. Apoi se adauga dovleacul razuit si frunzele de patrunjel si se lasa la distuit cateva minute. Se adauga apa si sare si amestecand din cand in cand se lasa la fiert aproximativ 10 minute, pana se inmoaie. In final se face rantasul la fel ca si la Mancarea de gulii. Cei care prefera mancarurile mai condimentate pot adauga in timpul fierberii maiorana, frunze de leustean, busuioc sau tarhon. Vara aceste condimente pot fi folosite asa verzi, acestea prezinta un avantaj fata de cele uscate, sunt mult mai concetrate. La mancarurile de acest tip se poate adauga si putin otet de mere. Cand se foloseste dovleac congelat sau foarte fraged la fierbere se adauga mai putina apa.
Alte retete dovlecei recomandate

chiftele dovlecei

Dovlecei la cuptor

Ciorba de dovlecei

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...