Mancare de fasole verde

Se spala 70 dg fasole verde si apoi se curata. Se taie in bucati de cate 1, 1,5 cm. Se taie o ceapa mica si se caleste in ulei. Se adauga apoi fasolea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 70 dg fasole verde
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • 1 dl de smantana
  • 1
  • 5 dl de lapte

Mod de preparare

Se spala 70 dg fasole verde si apoi se curata. Se taie in bucati de cate 1, 1,5 cm. Se taie o ceapa mica si se caleste in ulei. Se adauga apoi fasolea verde si se mai lasa la calit cateva minute. Se adauga o cantitate de apa care acopera fasolea, 1 lingurita de sare, se razuieste 1 catel de usturoi si se fierbe pana se imnoaie. (Gurmanzii pot adauga si frunze de tarhon, pentru un gust mai picant). In final se face rantasul dupa reteta Mancarii de mazare, fara a adauga frunze de patrunjel. Iarna cand se prepara din conserva, aceasta se toarna peste ceapa calita si se mai adauga apa. Se razuieste usturoi si se adauga rantasul. Se adauga sare dupa gust.

Fasolea verde se poate conserva usor. La fasolea curatata, taiata se adauga sare si apa si se fierbe cam 15 minute. Se pun in borcane impreuna cu apa fiarta, iar poi se mai fierb cam 30 de minute. Cine prefera mancarea de fasole verde mai acra poate adauga otet, care creste puterea de conservare a fasolei. Fasolea verde se poate pastra si la congelator. Pentru acesta mod de conservare se recomanda fierberea fasolei aproximativ 2 minute, dupa care se clateste cu apa rece. Apoi se lasa fasolea sa se usuce timp de cateva minute. Se pune in pungi de polietilena, se inchid ermetic si se pune la congelator.
Alte retete recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Tocanita de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de crinkles cu portocala

Reteta de crinkles cu portocala este una destul de cautata in perioada sarbatorilor de iarna, iar eu am pregatit o portie...

Reteta de crinkles cu portocala
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca