Mancare de gulii cu smantana

Guliile se curata si se taie felii de circa jumatate de centimetru grosime. Se inabusa in putin ulei, untura sau unt. Daca e nevoie, se mai adauga cat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gulii
  • 2 pachet de unt
  • untura sau 150 ml ulei
  • 1 cutie de smantana
  • 1 lingura de faina
  • 1 galbenus
  • sare
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Guliile se curata si se taie felii de circa jumatate de

centimetru grosime. Se inabusa in putin ulei, untura sau unt.

Daca e nevoie, se mai adauga cate o lingura de apa.

Separat, se bat impreuna smantana, faina, galbenusul,

putina sare si patrunjelul verde, tocat marunt.

Cand guliile sunt moi, se toarna deasupra sosul pregatit anterior.

Se pune vasul deoparte dupa ce da in clocot.
Se serveste fierbinte.

Alte retete

Mazare cu sos de rosii

Tocanita mazare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca