Mancare de spanac

Spanacul se spala bine, se fierbe 20 minute in 1/4 l apa clocotita si apoi se pune intr-o strecuratoare. Se raceste. Dupa racire spanacul se toaca Ul

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr frunze de spanac
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • boia de ardei
  • 2 catei de ursturoi

Mod de preparare

Spanacul se spala bine, se fierbe 20 minute in 1/4 l apa clocotita si apoi se pune intr-o strecuratoare. Se raceste. Dupa racire spanacul se toaca

Uleiul se pune intr-o cratita, se pune usturoiul taiat marunt, se amesteca de cateva ori, fara sa se infierbante, apoi se pune faina si se mai lasa 1 minut, fara sa se rumeneasca.

Se adauga putina boia de ardei, apoi laptele amestecand continuu, se pune spanacul tocat, adaugand, daca este cazul, putina apa in care a fiert spanacul si se lasa la foc mic 2-3 minute.

Se potriveste de sare .
Mancarea se serveste cu oua ochiuri pudrate cu sare, boia si piper.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide