Mancare de spanac cu branza

Curatam, spalam si oparim spanacul in apa clocotita, lasandu-se pe foc circa doua minute. Il strecuram si apoi se toaca marunt. Se pastreaza Vi cana d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg spanac
  • 100 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 1 cana de lapte
  • 150 g cascaval
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 cutie de
  • smantana
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam, spalam si oparim spanacul in apa clocotita, lasandu-se pe foc circa doua minute.

Il strecuram si apoi se toaca marunt. Se pastreaza Vi cana din zeama rezultata, intre timp, se caleste ceapa in putin ulei incins, se adauga spanacul si, amestecand continuu, se incorporeaza, putin cate putin, zeama pusa deoparte. Se adauga branza amestecata cu ouale batute. Se incorporeaza laptele si se lasa sa fiarba pana da in clocot.

Intre timp, se taie cascavalul cubulete si se amesteca bine

Cu spanacul. Se drege cu smantana si se potriveste de sare si piper. Se ia vasul de pe foc si se adauga cateva cubulete de unt.

Se poate servi cu friptura de vita.
Alte retete

Placinta cu spanac

Spanac la cuptor

Ciorba de spanac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...