Se curata telina, se taie cubulete si se rumeneste usor in putin ulei. Se scoate pe o farfurie si se lasa la racit. In uleiul ramas se calesc cepele,
Se curata telina, se taie cubulete si se rumeneste usor in
putin ulei. Se scoate pe o farfurie si se lasa la racit.
In uleiul ramas se calesc cepele, taiate solzisori.
Separat, se pune la fiert vinul alb, bulionul, boabele de piper si foaia de dafin. La acest amestec se adauga telina, ceapa si maslinele. Se toarna atata apa, cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba pina ce telina s-a inmuiat, iar sosul este suficient de consistent.
Dupa gust, se mai adauga sare. La sfarsit, se presara pa-
trunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete culinare de mancaruri cu legume:
Mancare cu spanac
Mancare de sparanghel
Mancare din mazare
Aromată, colorată și de sezon, o prăjitură care pe noi ne-a cucerit.
Desert prajitura bicolora cu cireseOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj