Mancare de urzici

Urzicile sunt plante medicinale deosebite, se prepara ca spanacul. Frunzele culese cu manusile de bucatarie se cantaresc (400 g), se spala in mai mult

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4oo g urzici
  • doua linguri faina
  • ulei cat cuprinde faina
  • 10 ml smanatana
  • 1 chifla
  • 1 l.c. mocca de sare ½l. c. mocca busuioc
  • ½l.c. mocca piper macinat

Mod de preparare

Urzicile sunt plante medicinale deosebite, se prepara ca spanacul. Frunzele culese cu manusile de bucatarie se cantaresc (400 g), se spala in mai multe ape. Se fierb intr-o oala emailata cu 400 ml apa, timp de 10 – 15 minute. Intre timp, se prepara un rantas din doua linguri de faina si ulei cat cuprinde, pe foc iute. Se ia de pe foc, se raceste putin, se amesteca cu smantana. Urzicile se trec prin masina de carne, in apa ramasa se inmoaie o chifla taiata in felii subtiri. In vasul emailat in care s-au tocat urzicile, se adauga chifla stoarsa bine, sare, busuioc, piper macinat, se amesteca bine si se fierb in zeama ramasa de la fiert. Rantasul se stinge cu smantana si se adauga la mancarea de urzici. Se mai fierbe 5 minute amestecand continuu pana se leaga. Se serveste calda. Se pastreaza in frigider. Daca este prea densa a doua zi, se fierbe cu putina apa. Fara chifla, se prepara ca mancarea de salata. Cartea de bucate pentru vegetarieni propune si alte plante medicinale pentru mancaruri, de ex: portulaca, se prepara in acelasi mod.
Alte retete vegetariene recomandate

Orez cu mazare

Spanac cu orez

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...