Mancare de vinete

Mancarea de vinete e o reteta gustoasa. Ingredientele pentru mancare aveti nevoie de vinete, ceapa, pulpa de rosii, ulei de masline, sare, piper si coriandru.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 vinete
  • 2 cepe rosii
  • sare
  • piper
  • 300 gr pulpa de rosii
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 fire coriandru

Mod de preparare

Vinetele se curata si se taie in felii potrivite, apoi se lasa cateva ore la scurs. Separat, se curata ceapa si se toaca solzisori. Se caleste in ulei de masline, apoi se adauga vinetele scurse. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga putina apa clocotita, apoi se lasa la fiert pe foc mediu. Spre sfarsit se adauga pulpa de rosii, se mai lasa 20 de minute la fiert, iar apoi se introduce vasul in cuptor, unde se lasa la rumenit.


Mancarea de vinete se serveste calda, ornata cu frunze de coriandru.

Alte retete de post:

Sarmale de post

Maioneza de post

Clatite de post

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!