Mazare verde fiarta

Pentru mazare verde fiarta se alege mazarea, se pune la fiert cu apa clocotita si cu un praf de sare. Trebuie sa fiarba circa o jumatate de ora, nu insa la foc mare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mazare boabe
  • verde
  • 1 l apa
  • 50 g unt proaspat
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita marar verde tocat
  • sare.

Mod de preparare

Pentru mazare verde fiarta se alege mazarea, se pune la fiert cu apa clocotita si cu un praf de sare. Trebuie sa fiarba circa o jumatate de ora, nu insa la foc mare. Cand este gata, se scurge, se lasa o clipa pe masina, ca sa nu mai aiba de loc apa. Se pune sare, olingurita de zahar, o lingurita de marar verde tocat si unt proaspat.


Mazarea verde fiarta se serveste cu crochete.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii