Se curata cartofii, se taie felii subtiri si se lasa in apa rece. Separat, se amesteca carnea cu ceapa data prin masina de tocat si se caleste in ulei
Se curata cartofii, se taie felii subtiri si se lasa in apa rece. Separat, se amesteca carnea cu ceapa data prin masina de tocat si se caleste in ulei fierbinte. Se ia cratita de pe foc cand zeama a scazut si se lasa amestecul sa se raceasca, se adauga un ou crud, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se omogenizeaza cu doua linguri de verdeata tocata fin. Se unge un vas cu peretii inalti cu ulei sau cu unt, se asaza un strat de cartofi, peste care se asaza amestecul de carne. Se acopera cu alt strat de cartofi, dupa care se umple vasul cu apa calda. Se sareaza mancarea, se coloreaza cu bulion de rosii desfacut in apa calda si se introduce in cuptorul fierbinte pentru o ora. Este gata cand cartofii s-au rumenit usor.
Musacaua se serveste calda, cu salata de sezon.
Alte mancaruri cu legume:
Salata de conopida
Pilaf cu spanac
Supa de sparanghel
Pentru seria prăjituri pentru sărbători, ce te duc cu gândul la casa părintească, am răsfoit caietul de rețete,...
Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura