Musaca de dovleac turcesc

Musacaua cu dovleac turcesc este o reteta de toamna delicioasa si foarte consistenta. Musacaua este o mancare pe care o preparam predominant in anotimpul rece, iar in aceasta reteta cartofii si dovleacul se completeaza de minune.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 1 dovleac patison mai mare
  • 250 g ardei gras
  • 4 rosii tari
  • 40 ml smantana
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri faina
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 100 g bacon felii
  • sare si piper macinat dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Patisonl se curata de coaja si de seminte, apoi se taie in felii de 1 cm. Se sareaza si se pune deoparte. Rosiile si ceapa se taie rondele, ardeii grasi se taie felii. Jumatate din cantitatea de bacon se taie foarte marunt, iar celalta jumatate se taie fasii de 2 cm. Baconul taiat marunt se caleste in propria grasime, pana devine crocant, se amesteca apoi cu usturoiul zdrobit si cu smantana.

Faina, boiaua, 1 lingurita de sare, coaja de lamiae si o lingurita de piper se amesteca, apoi feliile de patison se rostogolesc prin acest amestec.

Pregatim o tava mare: chiar dedesubt asezam feliile de cartofi rostogolite prin restul de faina, boia si celelalte ingrediente, peste care stropim cu smantana condimentata, apoi acoperim cu rondele de rosii si felii de ardei. Peste ele punem feliile de patison trecute prin faina, una langa alta si continuam pana se termina ingredientele.

Deasupra se toarna restul de smantana si acoperim totul cu bucatile de bacon. Fara a acoperi, punem in cuptorul preincalzit si coacem 30 minute.


Musacaua de dovleac turcesc se serveste felii, calda

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa