Musaca de fasole verde

Fierbe fasolea verde impreuna cu usturoiul in apa cu sare si aseaza-le intr-o strecuratoare sa se scurga. Unge cu unt un vas termorezistent, presara p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 1 kg fasole verde
  • 300 g carnati picanti
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 80 g cascaval ras
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • pesmet
  • putin unt
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Fierbe fasolea verde impreuna cu usturoiul in apa cu sare si aseaza-le intr-o strecuratoare sa se scurga. Unge cu unt un vas termorezistent, presara putin pesmet si adauga fasolea verde amestecata cu felii de carnati. Aseaza feliile de oua fierte tare, presara sare si piper. Amesteca smantana cu cascavalul ras, cu putina sare si cu ulei, dupa care toarn-o peste preparat. Inabuse-o (acoperit cu folie) in cuptorul preincalzit la foc mediu, pana fasolea devine moale, iar apoi coace-o (fara folie) la foc iute, pana se rumeneste.

Poti folosi atat fasole congelata, cat si conserva de fasole. In loc de fasole poti folosi conopida
Alte retete culinare recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita ardei

Tocanita carne

Tocanita carne de porc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...