Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime. Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins. Se toaca marunt ceapa, se caleste
Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime.
Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins.
Se toaca marunt ceapa, se caleste in ulei incins si se adauga carnea tocata si rosiile (oparite, decojite, curatate de seminte si tocate marunt).
Se potriveste de sare si piper. Se lasa sa se raceasca, si
adauga ouale batute si se amesteca bine.
Se unge cu unt un vas termorezistent si se aseaza cate un strat de vinete si unul de tocatura, incepand si terminand cu vinete.
Separat, se pregateste sosul, amestecand pe toate ingredientele.
Rosiile, tocate marunt, se calesc in ulei incins, adaugand
ceapa tocata si usturoiul.
Se adauga verdeturile. Cand legumele au fiert, se pasireaza.
Se adauga faina, dupa care se toarna sosul si se lasa vasul la cuptor, la foc potrivit, in jur de o ora.
Pofta buna!
Alte retete culinare de musaca, va recomandam mai jos:
Musaca de cartofi si dovlecei
Musaca de ciuperci
Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...
Sufleu cu ficateiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj