Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime. Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins. Se toaca marunt ceapa, se caleste
Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime.
Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins.
Se toaca marunt ceapa, se caleste in ulei incins si se adauga carnea tocata si rosiile (oparite, decojite, curatate de seminte si tocate marunt).
Se potriveste de sare si piper. Se lasa sa se raceasca, si
adauga ouale batute si se amesteca bine.
Se unge cu unt un vas termorezistent si se aseaza cate un strat de vinete si unul de tocatura, incepand si terminand cu vinete.
Separat, se pregateste sosul, amestecand pe toate ingredientele.
Rosiile, tocate marunt, se calesc in ulei incins, adaugand
ceapa tocata si usturoiul.
Se adauga verdeturile. Cand legumele au fiert, se pasireaza.
Se adauga faina, dupa care se toarna sosul si se lasa vasul la cuptor, la foc potrivit, in jur de o ora.
Pofta buna!
Alte retete culinare de musaca, va recomandam mai jos:
Musaca de cartofi si dovlecei
Musaca de ciuperci
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa