Musaca de vinete

Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime. Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins. Se toaca marunt ceapa, se caleste

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 vinete
  • 6 rosii
  • 3 ceapa
  • 250 g carne tocata
  • 2 oua
  • 60 ml ulei
  • unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul de rosii: 1 kg rosii
  • 100 g ceapa
  • 2-3 catei de
  • usturoi
  • 1 lingurita de faina
  • verdeata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime.

Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins.

Se toaca marunt ceapa, se caleste in ulei incins si se adauga carnea tocata si rosiile (oparite, decojite, curatate de seminte si tocate marunt).

Se potriveste de sare si piper. Se lasa sa se raceasca, si

adauga ouale batute si se amesteca bine.

Se unge cu unt un vas termorezistent si se aseaza cate un strat de vinete si unul de tocatura, incepand si terminand cu vinete.

Separat, se pregateste sosul, amestecand pe toate ingredientele.

Rosiile, tocate marunt, se calesc in ulei incins, adaugand

ceapa tocata si usturoiul.

Se adauga verdeturile. Cand legumele au fiert, se pasireaza.

Se adauga faina, dupa care se toarna sosul si se lasa vasul la cuptor, la foc potrivit, in jur de o ora.
Pofta buna!

Alte retete culinare de musaca, va recomandam mai jos:

Musaca de cartofi si dovlecei

Musaca de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu cu ficatei

Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...

Sufleu cu ficatei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca