Musaca de vinete cu soia

Se curata vinetele de codite si apoi de coaja, doar anumite portinui din ea, si apoi se taie felii cam de 0.5 cm latime. Se caleste in putin ulei ce

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 vinete
  • 1 punga de soia cu gust de sunca (sau simpla)
  • 50 gr. orez
  • 1 kg de rosii
  • sare si piper
  • delikat
  • putin ulei
  • un ardei rosu si unul verde
  • o ceapa mai mare sau doua mai mici
  • 100 gr. branza
  • 100 ml lapte si o lingura de smantana plus sau cascaval

Mod de preparare

Se curata vinetele de codite si apoi de coaja, doar anumite portinui din ea, si apoi se taie felii cam de 0.5 cm latime.

Se caleste in putin ulei ceapa taiata cubulete si apoi se pun rosiile decojite si taiate tot cubulete si dupa ce au scazut un pic se aduga 2 pahare cu apa. Se condimenteaza, dupa care se pune orezul spalat si se lasa la fiert pana devine consistent. Se adauga soia care a fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.

Se asaza totul intre doua sau trei straturi de vinete feliate si se orneaza cu felii rotunde de rosii si ardei; se rade deaupra branza sau cascaval.

Peste compozitia din tava, se presara din abundenta sosul preparat astfel: peste faina se pune laptele si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase si apoi se amesteca totul cu smantana. Se condimenteaza.
Se serveste calda si este si mai buna cu iaurt rece, dulce sau chiar acrisor. Fiind o mancare gatita cu soi, este foarte usoara. Se poate prepara si cu carne tacata sau taiata cubulete mici.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...