Pentru musaca de vinete si boabe de fasole se pun vinetele intr-o strecuratoare si se presara cu sare. Se lasa 30 minute. Se clatesc cu apa si se usuca cu un prosop.
Pentru musaca de vinete si boabe de fasole se pun vinetele intr-o strecuratoare si se presara cu sare. Se lasa 30 minute. Se clatesc cu apa si se usuca cu un prosop. Se incinge cuptorul. Se incing 2 linguri ulei si se caleste ceapa si usturoiul 4-5 minute. Se adauga dovlecelul, fasolea, rosiile si bulionul. Se aduce la temperatura de fierbere, se acopera si se lasa la foc mic 10 minute. Se asezoneaza. Se incinge uleiul ramas si se prajesc vinetele in mai multe serii. Se aseaza vinetele si amestecul de fasole in straturi alternative intr-o forma termorezistenta, terminand cu un strat de vinete. Se bate iaurtul cu ouale, nucsoara si condimentele. Se toarna peste vinete si se presara cascavalul. Se da la cuptor 40 minute.
Calorii/portie: 501
Se serveste cu salata verde.
Eram in mare pana de inspiratie pt micul dejun....si mi-am adus aminte ca am vazut ceva briose la Merisor care mi-au placut...
Briose aperitivOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj