Musaca de vinete si boabe de fasole

Pentru musaca de vinete si boabe de fasole se pun vinetele intr-o strecuratoare si se presara cu sare. Se lasa 30 minute. Se clatesc cu apa si se usuca cu un prosop.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g vinete curatate si taiate felii
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei
  • 2 cepe mari taiate fasii
  • 1 catel usturoi pisat
  • 1 dovlecel curatat si taiat felii subtiri
  • 400 g boabe fasole (conserva)
  • 400 g rosii taiate marunt
  • 1 lingura bulion
  • 300 ml iaurt
  • 2 oua batute
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 125 g cascaval ras

Mod de preparare

Pentru musaca de vinete si boabe de fasole se pun vinetele intr-o strecuratoare si se presara cu sare. Se lasa 30 minute. Se clatesc cu apa si se usuca cu un prosop. Se incinge cuptorul. Se incing 2 linguri ulei si se caleste ceapa si usturoiul 4-5 minute. Se adauga dovlecelul, fasolea, rosiile si bulionul. Se aduce la temperatura de fierbere, se acopera si se lasa la foc mic 10 minute. Se asezoneaza. Se incinge uleiul ramas si se prajesc vinetele in mai multe serii. Se aseaza vinetele si amestecul de fasole in straturi alternative intr-o forma termorezistenta, terminand cu un strat de vinete. Se bate iaurtul cu ouale, nucsoara si condimentele. Se toarna peste vinete si se presara cascavalul. Se da la cuptor 40 minute.

Calorii/portie: 501


Se serveste cu salata verde.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...