Musaca din legume cu sos tomat

Pentru musaca din legume cu sos tomat cartofii se spala, se introduc in apa rece cu sare, se fierb in coaja, se scurg de lichid, se curata de coaja si se taie felii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare verde proaspata/conserva - 150 g/100 g
  • morcovi - 200 g
  • cartofi - 600 g
  • spanac - 250 g
  • ceapa - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • unt - 50 g
  • faina - 50 g
  • smantana - 50 g
  • oua - 2 bucati
  • pesmet - 15 g
  • cascaval - 50 g
  • sos tomat - 250 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru musaca din legume cu sos tomat cartofii se spala, se introduc in apa rece cu sare, se fierb in coaja, se scurg de lichid, se curata de coaja si se taie felii. Morcovii se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de lichid, se racesc si se taie felii. Spanacul se curata de cotoare, se spala bine, se introduce in apa cu sare, se fierbe, se scurge, se raceste si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina si pesmetul se cern. Mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare, se fierbe si se scurge. (Daca se foloseste mazare conservata, aceasta se scurge si se spala sub jet de apa rece). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. in 30 g unt incalzit se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga 20 ml din lichidul in care au fiert morcovii, smantana, sare si se fierbe 10 minute. Compozitia se amesteca cu oua, cartofi, morcovi, mazare, spanac, ceapa, patrunjel verde si piper. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se niveleaza suprafata; deasupra se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Musacaua din legume cu sos tomat se serveste calda, cu sos tomat.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu mure, caise si crumble

Va era oare dor de o tarta facuta de mine? Aceasta este o combinatie perfecta de arome cu caise, mure si un aluat dulce...

Tarta cu mure, caise si crumble
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca