Pentru napii cu smantana se taie napii in doua si fiecare jumatate in alte trei sau patru bucati. Se curata bucatile dandu-le in acelasi timp si o forma mare cat o nuca.
Pentru napii cu smantana se taie napii in doua si fiecare jumatate in alte trei sau patru bucati. Se curata bucatile dandu-le in acelasi timp si o forma mare cat o nuca. Se spala si se usuca intr-un servet. Se incalzeste unt intr-o cratita, se pun napii, se tin inabusiti circa 20 de minute, la foc potrivit. Se misca cratita, pentru a nu se lipi de fund. Se pune sare. Separat se face un rantas alb din unt si faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. Cand sosul a fiert, se adauga smantana, se toarna peste napi si se lasa sa mai fiarba inabusit, la foc mic, circa 20 de minute.
Napii cu smantana se servesc cu friganele sau cu crochete.
Pentru că mai aveam niște caramel condensat cu cacao și niște pișcoturi duo, m-am gândit să prepar această...
Desert prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacaoGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa