Mai intai se inabusa o ceapa cu usturoi, masline (fara samburi), rosie (eu am folosit cruda, dar poate fi si deshidratata). Se adauga supa de legume
Mai intai se inabusa o ceapa cu usturoi, masline (fara samburi), rosie (eu am folosit cruda, dar poate fi si deshidratata).
Se adauga supa de legume (sau apa cu delikat), piperul si lintea (1/2 de cana) si se lasa sa fiarba pana totul e moale.
Se scurge zeama, si se da totul prin blender pana se obtine o pasta.
Se adauga zeama de lamaie (dupa gust) si consistenta se poate modifica adaugind un pic de ulei, sau zeama. In final am mai adaugat usturoi.
Pofta buna!
Reteta Pasta de linte cu masline a fost propusa de floaura pe forum culinar.ro
Alte retete cu linte gasiti aici:
Mancarica de linte,
Salata de linte cu legume,
Supa-crema de linte
Ne place mult fisticul, aroma lui si m-am gandit sa il combin intr-un tort, cu un jeleu de visine. Pasta de fistic am...
Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visineOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj