Peperonata gratinata

Se iau ardei grasi, se taie fasii ( eu am avut rosii si galbeni, dar faceti cu ce aveti, cred ca cu gogosari tre' sa fie super). Rosiile se taie in c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ardei grasi
  • cateva rosii (mici)
  • sare piper
  • capere
  • pesmet
  • parmezan
  • ulei masline si usturoi

Mod de preparare

Se iau ardei grasi, se taie fasii ( eu am avut rosii si galbeni, dar faceti cu ce aveti, cred ca cu gogosari tre' sa fie super).

Rosiile se taie in cuburi, usturoiul se zdrobeste cu latul cutitului. se incinge uleiul masline in tigaie ( eu am facut in wok) , se pune usturoiul, apoi ardeii, urmati de rosii, sare piper ( eu pun boabe, asa cui nu-i place il da deoparte).

Se lasa sa se innabuse un pic (eventual adaugati un strop de apa), cand sunt aproape facuti, se adauga caperele.

Se varsa totul intr-o tava care merge la cuptor, se presara generos cu pesmet si parmezan. Se da la cuptor.


Se poate servi calda sau rece

Pofta buna!

Reteta Peperonata gratinata a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete cu legume gasiti aici:

Cartofi si legume gratinate,

Legume cu branza Brie

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...