Pesto de leurda

Leurda, sau usturoiul salbatic, este cel mai bun detoxifiant de primavara. Se poate folosi simpla, la salata, sau pentru sosuri si creme.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Leurda –3 manunchiuri bune ( cam de 3 ori cantitatea din poza)
  • 120 ml ulei masline
  • sare-cam o lingurita
  • 50 de grame seminte de pin.

Mod de preparare

Se spala leurda ( asa spalata si umeda a avut toata cantitatea 400 de grame) apoi se taie grob. Semintele de pin se trag putin in tigaie sa se rumeneasca. Se pun toate ingredientele in robot si se macina, eventual in blender si se imparte leurda in 3, cu tot uleiul la inceput, semintele de pin si o treime de leurda-restul se adauga pe rand.

Se rade deasupra branza de capra. In cazul in care nu se doreste varianta cu semintele de pin, pot fi folosite seminte de floarea soarelui iar in loc de ulei de masline, ulei de dovleac


Pesto de leurda poate fi folosit la paste sau fripturi

Reteta propusa de simonaro29 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de portocale si vanilie

Un gust tare aromat,imi plac portocalele in prajituri,sunt racoritoare :)

Tort de portocale si vanilie
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise