Pilaf delicios de praz

Pentru pilaful de praz se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. Se alege orezul, se spala, se usuca si se amesteca cu ceapa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 fire de praz
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de orez
  • 2 cesti apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura bulion sau
  • 4 rosii
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru pilaful de praz se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. Se alege orezul, se spala, se usuca si se amesteca cu ceapa, cand aceasta s-a topit fara sa se rumeneasca. intre timp se taie prazul felii subtiri, se inabusa cu o lingura de ulei, se asaza in cratita cu orezul, se adauga rosiile fara coaja si fara seminte, sau o lingura de bulion si doua cesti de apa. Se potriveste de sare si de piper si se da la cuptor pana scade apa, iar orezul este potrivit de fiert. La fel se face cu arpacas, muiat insa din ajun ca sa fiarba mai repede.


Pilaful de praz se serveste racorit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...