Pilaf de urzici

Se aleg urzicile (numai frunzele), se spala in multe ape, apoi se pun la foc in apa putin sarata lasind sa dea citeva clocote. Se scurg de apa si se t

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg urzici
  • ¾ pahar orez
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Se aleg urzicile (numai frunzele), se spala in multe ape, apoi se pun la foc in apa putin sarata lasind sa dea citeva clocote. Se scurg de apa si se toaca nu prea marunt. Orezul spalat si ales se usuca in uleiul infierbintat, se pune ceapa tocata foarte marunt sarea si doua pahare din zeama in care au fiert urzicile. Se lasa la foc mic sa dea citeva clocote, apoi se da la cuptor pina cind infloreste bine orezul.

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si ciocolata

Ce sa mai introduc, e nuca, e ciocolata, am pus si vin langa.....sau poata sa vin`a oricine e amator de dulcegarii.....

Prajitura cu nuca si ciocolata
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii