Pilaf de urzici

Se aleg urzicile (numai frunzele), se spala in multe ape, apoi se pun la foc in apa putin sarata lasind sa dea citeva clocote. Se scurg de apa si se t

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg urzici
  • ¾ pahar orez
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Se aleg urzicile (numai frunzele), se spala in multe ape, apoi se pun la foc in apa putin sarata lasind sa dea citeva clocote. Se scurg de apa si se toaca nu prea marunt. Orezul spalat si ales se usuca in uleiul infierbintat, se pune ceapa tocata foarte marunt sarea si doua pahare din zeama in care au fiert urzicile. Se lasa la foc mic sa dea citeva clocote, apoi se da la cuptor pina cind infloreste bine orezul.

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu fructe de toamna

Am avut cateva fructe care se stricau si era pacat sa le las sa se strice de tot sau sa le arunc, asa ca am facut o tarta...

Tarta cu fructe de toamna
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni